078-6999621

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Een bouwbedrijf is een groot-gebruiker van grondstoffen. In ons geval vooral hout, maar ook andere bouwmaterialen die niet vanzelfsprekend vernieuwbaar zijn. Het zal duidelijk zijn dat ons hout FSC gecertificeerd is. Wij doen daarnaast ons uiterste best ook andere materialen te gebruiken die aan de strengste eisen van duurzaamheid voldoen.

Bovendien proberen wij bewust om te gaan met mens en omgeving. Korte bouwtijden, geen rommel op de bouwplaats achterlaten, respect voor de omgeving waarin je werkt; het kost weinig extra moeite, je moet je er wel bewust van zijn en er steeds aan denken. Ook respectvol omgaan met klanten, leveranciers en medewerkers hoort in dit rijtje thuis.

APHoutconstructies heeft dan ook besloten om de jarenlange opgedane ervaringen te bundelen in èèn ambitieus project. Een Klimaatneutrale Vakantiewoning is dan ook in aanbouw. Dit project is te volgen op: timeout-secondhome voor de vordering en meer informatie over dit ambitieuze project.

TTO Het Technasium  op bezoek!

Het Technasium is een onderwijsvorm voor havo en vwo leerlingen. Het Technasium richt zich op leerlingen die graag willen weten hoe dingen werken en dit willen onderzoeken. 60 Enthousiaste studenten van TTO Technasium Walburg College Zwijndrecht kwamen op bezoek. Ze hebben de opdracht gekregen van APHoutconstructies om te onder zoeken om windenergie te koppelen aan of in onze woningen zonder het ontwerp van de betreffende woning aan te passen. Ze npresenteerden dit met rekenmodellen, kosten baten analyse, werkende schaalmodellen etc. Wanneer het betreffende idee goed is, gaan we mogelijk het betreffende ontwerp, uitkomst gebruiken in, of om de woningen.

Onderwijs Route

Zo’n driehonderd leerlingen van het twee leerjaar vmbo hebben donderdag 20 maart bedrijven in Alblasserdam en Papendrecht bezocht. In groepjes van tien bezochten de leerlingen in de ochtend twee verschillende bedrijven. Ze zijn ook bij ons langs geweest om een kijkje te nemen in het bedrijf.

Subscribe
Weekly newsletter

Weekly newsletter

Chat openen